انوع مکمل پروتئین

فهرست مطالب

 پروتئین وی

  • پروتئین زود جذب با ارزش بیولوژیکی بالا که 20 درصد محتوای پروتئین لبنیات را تشکیل می دهد.
  • سرشار از آمینو اسیدهای شاخه دار، از جمله لوسین است.
  • یک سروینگ 30 گرمی از هر فرم پروتئین وی(کنسانتره،ایزوله،هیدرولیز) شامل 21-27 گرم پروتئین و 120 تا 150 کیلو کالری انرژی است.
  • مقدار کم لاکتوز در وی کنسانتره ممکن است برای ورزشکارانی که به لاکتوز عدم تحمل دارند مناسب باشد.
  • اغلب در وعده بعد از تمرین به منظور در دسترس قرار دادن سریع آمینو اسید ها برای سنتز پروتئین عضلانی لحاظ می شود.

انواع پروتئین وی

کنسانتره(WPC):

  • حاوی 70-80 درصد پروتئین.
  • کمترین میزان فیلتراسیون.
  • حاوی چربی و لاکتوز.
  • ارزانترین.

ایزوله(WPI):

  • حاوی 90-95 درصد پروتئین.
  • چربی و لاکتوز آن به مقدار قابل توجهی کمتر است.
  • گران تر از فرم کنسانتره به دلیل فیلتراسیون بیشتر برای افزایش محتوای پروتئین.
  • مناسب برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند.

هیدرولیز(WPH):

  • تبدیل پروتئین به پپتاید(از پیش هضم شده).
  • طعم ذاتی تلخ تر نسبت به بقیه فرم های پروتئین وی.
  • جذب سریع تر به دلیل از پیش هضم شده بودن.
  • پروتئین وی هیدرولیز شده از نظر ترکیبات تفاوتی با پروتئین ایزوله و کنسانتره ندارد. به عبارت دیگر هیدرولیز نشان از انجام یک فرآیند روی انواع مکمل وی‌ دارد؛ بنابراین می‌توان یکی از پروتئین‌ های ایزوله یا کنسانتره را هیدرولیز کرد.

پروتئین شیر(MPC)

  • حاوی 40-90 درصد پروتئین
  • مخلوطی از پروتئین وی وکازئین میسلار
  • حاوی لاکتوز وچربی
  • جذب آهسته
  • حاوی کلسیم
  • ارزان

 

پروتئین کازئین

  • پروتئین دیر جذب با ارزش بیولوژیکی بالا که 80 درصد محتوای پروتئین لبنیات را تشکیل می دهد.
  • ممکن است به عنوان کازئین، کازئینات کلسیم یا هیدرولیز کازئین خریداری شود.
  • اغلب در وعده قبل از خواب به منظور آزاد سازی آمینو اسید ها به جریان خون برای جلو گیری از کاتابولیسم عضلانی توصیه می شود.
  • تحقیقاتی که برتری کازئین را بیشتراز سایر منابع پروتئینی(حیوانی) تایید کند وجود ندارد.

انواع پروتئین کازئین:

کازئین میسلار:

فرم  طبیعی و رایج کازئین که هضم آهسته دارد.

هیدرولیزات:

هضم و جذب سریع تری دارد.

سفیده تخم مرغ (آلبومین)

  • پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا
  • بدون چربی و کربوهیدرات
  • دسترسی آسان و ارزان

سویا

  • پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا که به سرعت هضم می شود.
  • منابع غذایی سویا و یا مکمل آن میتواند همانند پروتئین های حیوانی(لبنیات،وی و…) باعث افزایش قدرت وعضله سازی شوند.
  • سرعت هضم وجذب منابع پروتئینی به ترتیب: پروتئنین وی> پروتئین ایزوله سویا> پروتئین کازئین
  • ارزان تر از وی و اغلب به بارهای پروتئینی اضافه می شود.
  • موجود به فرم های کنسانتره و ایزوله.
  • حاوی آنتی اکسیدان

سایر پروتئین های گیاهی(برنج،شاهدانه، نخود و…)

  • پروتئین های با ارزش بیولوژیکی پایین

نکته: ارزش بیولوژیکی را می توان با مخلوط کردن منابع  پروتئینی، تقویت با لوسین و سایر اسیدهای آمینه یا افزایش سروینگ سایز افزایش داد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز دهی

این مطلب رو با دوستانتون به اشتراک بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *